Recensioner – Aldrig vid din sida

Omdömen om Aldrig vid din sida:

Aldrig vid din sida är en väldigt spännande bok.” … ”Under den sista halvan av boken hade jag svårt att lägga ifrån mig den.” … ”Ibland tänkte jag att berättelsen mer är en relationsroman än en deckare. Men detta relationsdrama är också spännande att ta del av.” … ”Detta är en läsvärd och spännande bok.”
Endast Eböcker … 2014-05-20

”Märta Holmerin har åstadkommit en riktig 50-talsdeckare. Maria Lang hade definitivt inte skämts för denna.” … ” Att boken innehåller en hel del putslustig och stillsam humor gör den inte sämre, tvärtom.
Böcker av det här slaget har ett särskilt berättigande eftersom de är så ovanliga. Samtidigt är de efterfrågade. Maria Lang med flera har fortfarande många fans bland deckarläsarna i Sverige.”
Betyg: 3 tomteluvor
Nisse Scherman, Tankar från en samlares hjärna, 2014-03-27

”Den är välskriven trots vissa repetitiva inslag, riktigt vackert redigerad och formgiven av författaren som också plåtat omslaget.”… ”Naturligtvis börjar de slå gnistor mellan journalisten och kommissarien, något som emellanåt får mordgåtan att hamna i skymundan. Men den återkommer och ger åtminstone mig lite påminnelser om den engelska gyllene eran. Både Agatha Christie och Dorothy Sayers släppte fram damer som pratade innan de tänkt färdigt och Holmerins Drake platsar i det gänget. Och precis som i de gamla pusseldeckarna finns här gamla hemligheter som leder till förvecklingar. Jag förväntar mig fler böcker från detta håll.”
– Barbro Lindborg, Dast Magazine, 2014-02-18

”Få författare har nog tänkt tanken att placera sin deckare i denna miljö och sedan ovanpå det låta en grupp pensionärer på utflykt vara målgruppen för historien. Men detta är precis vad Märta Holmerin har gjort i sin deckare ”Aldrig vid din sida”.”…väldigt lättläst och kapitlen är korta och konsekventa. Varje kapitel har även döpts och förlänats ett datum.” ”… där har Märta Holmerin verkligen slagit ett slag för en ny slags deckare.”
Deckarhuset, 2014-01-14

”Wow! Vilken debut! Detta är Märta Holmerins debutdeckare som utspelar sig på Gotland. Jag hade förväntat mig en seg dussindeckare som inte alls sticker ut, men där hade jag fel. Boken är väldigt välskriven, spännande, mysig och hör och häpna- ROLIG! Jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker av henne, med Alex, Julia och speciellt den väldigt charmiga Margareta Drake. Jag rekommenderar den här välskrivna deckaren till alla deckarälskare. Slutligen vill jag enbart säga. SLÄNG DIG I VÄGGEN JUNGSTEDT!”
Betyg 5 av 5
Blommiga Barbro, Boktipset, 2013-12-08

”Den var riktigt bra med en blandning av bra person- och relationsbeskrivningar och en deckarhistoria med ‘driv’ i. Bara det faktum att jag i princip sträckläste de sista 2 tredjedelarna tyder på att det var en bok som föll mig i smaken.”
– Pärs Nördkårner II, 2013-10-11

”Det som skiljer Holmerins deckare från vilken dussindeckare som helst är att den till stor del kretsar kring personer i pensionsåldern. Det är en i medier och populärkultur marginaliserad grupp och det känns uppfriskande att Märta Holmerin väljer det perspektivet i sin berättelse.” Och att boken ”helt klart innehåller många intressanta partier”.
– Jessica Johansson, publicerad i LT 2013-11-21.