I torsdags fick jag en ljummen recension i LT. Människor tycker olika. De tycker åt alla håll, hit och dit, fram och bak, ut och in, bra och dåligt. Det är fritt att tycka. Det gör även jag.

Jag tycker att kreativitet handlar om förmågan att bilda sig en egen uppfattning och att våga lita på den. Att våga tänka nytt och annorlunda. Jag väljer därför att fokusera på det positiva i recensionen. Det negativa tillför inget, så det lämnar jag kvar i arkivet.

”Det som skiljer Holmerins deckare från vilken dussindeckare som helst är att den till stor del kretsar kring personer i pensionsåldern. Det är en i medier och populärkultur marginaliserad grupp och det känns uppfriskande att Märta Holmerin väljer det perspektivet i sin berättelse.” Och att boken ”helt klart innehåller många intressanta partier”.

Recensionen är skriven av Jessica Johansson och finns att läsa i sin helhet i LT, 2013-11-21.